Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel, Rusové u nás udělají více škody než užitku. Vulgánrí chování, myslí si, že jim patří svět, alkoholismus, hlučnost, kriminalita gangů atd.

1 0
možnosti

Opravdu Rusove?

Nejsou to spis podle zde uz vaslovene definice ti rusaci?

0 0
možnosti

Včera jsem mluvil s jedním, který nabídl místo v bytě emigrantům z ukrajiny. A přišla k němu Ruska s dcerou z východní Ukrajiny. Vysvětlila, že jsou pronásedováni stejně jako Ukrajinci za to, že v r. 2014 odmítli udělat povstání proti ukrajinské vládě, ke kterému je vybízela Moskva.

0 0
možnosti

Neřekl náhodou Putin, že budou bránit zájmy všech Rusů, ať jsou kdekoli (rozuměj: v jakékoli zemi).

Pak by mohla lehce nastat situace, že jsou u nás Rusové "diskriminováni" a je potřeba je hájit a pomoct jim (třeba vojensky).

V tomto kontextu jsem si přečetl tento zajímavý názor, se kterým souhlasím: "Přestaňme tvrdit, že obyčejní Rusové jsou obětí vymývání mozků putinovského režimu a propagandy. Je to přesně obráceně. Putinovská propaganda jim jenom říká to, co chce většina Rusů slyšet. Putin je zosobněním jejich myšlenek a vlhkých snů."

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-uprchlici-kyjev-irpin-nemocnice.A220305_164558_zahranicni_misl/diskuse/doporucovane

3 0
možnosti

Máte recht, ale......

Máme tu generace, které ještě nepořešily svůj vztah k Rusům. Madam Korbelová, mistr Ráž konečně mohou nadávat, to si celá ta léta nedovolili, tak tu nyní - poté, co konečně porazili Sudeťáky - vítězí v té "válce 68".

Vaše úvaha je racionální, bohužel naše starší generace zvyklá na jednoduché mentální a politické zkratky jí není schopna.

1 0
možnosti

Například pobaltské národy, tedy Litevci, Lotyši a Estonci mají s Rusy mnohem více zkušeností než vy, pane Dubovský. A věřte mi, že uvažují zcela jinak než vy. Lidé těch národů vidí Rusy jako nacionalisty a šovinisty.

A opakuji: těch zkušeností s nimi mají podstatně více než vy.

1 0
možnosti

Vy si to představujete jako Hurvínek válku. Žijete si ve své bublině a absolutně nechápete svět kolem.

1 0
možnosti

Víte, já považuji za více nebezpečné totalitní bolševické manýry Vaší generace zde než myšlení mladých Rusů.

Autor žije v bublin současnosti a budoucnosti, vy v bublině minulosti, nedivte se, že si nerozumíte.

0 0
možnosti
Foto

Rusové jsou obyvatelé nepřátelské mocnosti. Nepřijímala bych žádné, pokud by neměli status politického uprchlíka.

2 0
možnosti

Vy jste mladý, takže máte o rusácích naprosto zkreslené představy. Oni si tu sem přijdou, žijí si tu v bezpečí a pohodlí, ale ten velkoruský imperialismus v nich je. Teď křičí, to ne já, to putin, ale nikdy nepřiznají, že rusko není ta úžasná zem, před kterou by si měli všichni kleknout. Když tady chtějí žít, tak ať odevzdají ruské pasy, požádají o politický azyl a totálně se odstřihnou od všeho ruského.

6 1
možnosti

Přesně tak!

Pan autor se dopouští chyb mnoha lidí, že cizí národy posuzuje mentalitou vlastního národa.

2 0
možnosti

Píšete, že jde o mladé liberálně smýšlející lidí. Avšak mohu vám zaručit, že velkoruský nacionalismus se s liberálním smýšlením nevylučuje. I lidé, kteří byli pro demokratizaci sovětské a ruské společnosti v letech, kdy padal bývalý režim, ostře vyčítali Gorbačovovi, že pustil satelitní státy Varšavské smlouvy z podřízeného postavení.

V Česku nebo na Slovensku demokrat znamená též odpůrce národnostního útlaku. U Rusů jsou to dvě na sobě nezávislé věci.

Ne všichni jsou takoví, ale na čele to napsáno nemají.

1 0
možnosti
Foto

Aby tu nakonec ta ukrajinština a ruština nepřevládla, bude-li migrace stejným tempem pokračovat i dál. Uvědomte si, kolik je jich a kolik je nás.

0 0
možnosti
Foto

V případě rusů se bavíme o přírůstku max 4 tisíce lidí ročně (pravděpodobně teď výrazně méně) v 10 milionové populaci - věřím, že to je udržitelné. Navíc ti lidé často po pár letech už mluví často česky, zvlášť když si najdou českého partnera.

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 968x
V mém volném čase se zajímám o fotbal hlavně ve střední Evropě, rád cestují a zabývám se společenským, potažmo hospodářským děním.

jkravacek@gmail.com

Seznam rubrik